Linux

Welkom op de pagina linux hier treft u diverse informatie aan over een alternatief bestuuringsprogramma voor pc's.Linux is de een kleinere tegenhanger van Windows maar toch vrij bekend.De meest recente Windows versie.

Linux is de algemeen gebruikte naam van een familie op Unix geŽnte besturingssystemen. Linux is vrije software en wordt onder de GPL verspreid: alle onderliggende broncode is door het publiek vrij te verkrijgen, vrij gebruiken, wijzigen, kopiŽren en verspreiden. Dergelijke systemen, Linuxdistributies, zijn zowel gratis te verkrijgen als bij meerdere bedrijven te koop, dat laatste vaak met extra's zoals ondersteuning, handleidingen en extra (soms "niet-vrije") software.

Vanwege de wortels die het systeem heeft in het GNU-project, en omdat de meeste (maar niet alle) Linuxdistributies vitale onderdelen uit het GNU-besturingssysteem halen, geven sommige gebruikers en ontwikkelaars de voorkeur aan de naam GNU/Linux. Over de naamgeving is enige strijd gaande binnen de Linuxwereld; zie verderop. Degenen die GNU/Linux zeggen, reserveren de naam Linux alleen voor de Linuxkernel, het "hart" van het besturingssysteem. De meerderheid van de gebruikers noemt het volledige systeem echter simpelweg Linux.

linux Usb linux

Christiaan Klijn en Bert zelak 16 oktober 2007